ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

01|ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο ιδιωτικός φορέας εκπαίδευσης Ηλιάσκος Φροντιστήρια, με υπευθυνότητα απέναντι στους μαθητές του, την κοινωνία και το περιβάλλον, αναπτύσσει δράσεις και ενέργειες για ένα καλύτερο αύριο, θέτοντας τις βάσεις για τους σκεπτόμενους πολίτες του μέλλοντος.

Τα ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους, έθεσαν τους μαθητές τους και γενικότερα τον άνθρωπο ως οντότητα, στην καρδιά της φιλοσοφίας τους. Σήμερα κουβαλώντας στον πυρήνα τους τη μακροχρόνια εμπειρία και βαθιά παράδοση στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, διαθέτουν ένα μεγάλο μερίδιο στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης και καθίστανται πρωτοπόρα στον τομέα τους, συνεχίζοντας της εξέλιξή τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Ο όμιλός μας αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της κοινωνικής του ευθύνης και αλληλεγγύης, αποσκοπεί στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα αποτελεί μία οντότηταάρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενος από τα δεδομένα της εποχής και του ιδιωτικού χώρου εκπαίδευσης. Ειδικότερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τα Ηλιάσκος Φροντιστήρια προχωρούν τις δράσεις αυτές ένα βήμα παραπέρα, ενσωματώνοντας πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους μηχανισμούς λειτουργίας τους και στις υπηρεσίες παιδείας που προσφέρουν.

Εταιρικός Εθελοντισμός και Κοινωνικά Υπεύθυνες Πρακτικές

Ο εθελοντισμός των εργαζόμενων στην εταιρία μας βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Έτσι στον κατάλογο της εθελοντικής συμμετοχής των υπαλλήλων και του προσωπικού του φροντιστηρίου συγκαταλέγεται η Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, η οποία μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει δεκάδες ανθρώπους που είχαν ανάγκη σε φιάλες αίματος.

Ακόμη τα Ηλιάσκος Φροντιστήρια, ανταποκρινόμενα τόσο στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, όσο και του δήμου Καλαμαριάς,με τη βοήθεια μαθητών, καθηγητών και φίλων του φροντιστηρίου πραγματοποιούν κάθε χρόνο,συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και άλλων βασικών αγαθών για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας.

Αναζητώντας πάντα νέους τρόπους κοινωνικής προσφοράς, ο όμιλός μας στηρίζει ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, από ιδρύματα όπως τα παιδικά χωριά SOS και το σπίτι της Άρσις καθώς και της ελληνικής ομογένειας, θέλοντας να τους προσφέρει μία ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον, σε αυτόν τον άνισο σε πολλά σημεία αγώνα, που δίνουν τα παιδιά αυτά για την επιβίωση και τη μόρφωσή τους. Πρόκειται για μια μικρή συλλογική προσπάθεια που μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και να αλλάξει τη ζωή των παιδιών αυτών.

Παράλληλα έχουν διοργανωθεί Ημερίδες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλλιέργεια του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας. Τα Ηλιάσκος Φροντιστήρια ορμώμενα από τη σκέψη ότι η παροχή παιδείας έχει χρέος να ξεφεύγει από την στείρα εκπαιδευτική διαδικασία, οργάνωσαν σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Επιμορφωτική Ημερίδα Κοινωνικής Προσφοράς και Πρώτων Βοηθειών με θέμα: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ιστορία, Κοινωνική Προσφορά και Α’ Πρώτες Βοήθειες, μέσω πρακτικής άσκησης για τη δυνατότητα προσφοράς βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη. Στο πέρας της ημερίδας μάλιστα χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Επιπρόσθετα λαμβάνουν χώρα ημερίδες όπως: η Ημερίδα Διαχείρισης Άγχους με τη βοήθεια κορυφαίων ψυχιάτρων και η Ημερίδα Αντιμετώπισης των εξετάσεων από άτομα με μαθησιακά προβλήματα, αποσκοπώντας στην πολύπλευρη μόρφωση και την ευρύτερη καλλιέργεια της προσωπικότητας των μαθητών μας, ώστε να είναι σε θέση να πετύχουν τους υψηλούς τους στόχους.

Σεβασμός στο περιβάλλον

Σε συνέχεια της κοινωνικής προσφοράς και δράσης της εταιρίας μας, οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Δεντροφύτευση. Στην παραπάνω ενέργεια έλαβαν μέρος μαθητές, καθηγητές και φίλοι του φροντιστηρίου, οι οποίοι έδειξαν την αγάπη τους για την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος διασκεδάζοντας και αποκτώντας γνώσεις για διάφορα φυτά και δέντρα καθώς και τον τρόπο καλλιέργειας αυτών.

Προάγοντας τον αθλητισμό

Η προαγωγή του αθλητικού πνεύματος, είναι μία από τις βασικές επιδιώξεις του ομίλου Ηλιάσκος Φροντιστήρια. Σε μία εποχή που εκλείπουν οι δυνατότητες και τα ερεθίσματα για δημιουργικές εκδρομές με τάσεις φυγής από την καθημερινότητα της πόλης,τα Ηλιάσκος Φροντιστήρια στηρίζουν τον αθλητισμό, οργανώνοντας εκπαιδευτικές εκδρομές πεζοπορίας και ορειβασίας στα πανέμορφα και μοναδικά μονοπάτια του όρους Ολύμπου. Φυσικά οι εκδρομές αυτές γίνονται πάντα υπό την εποπτεία έμπειρων ορειβατών και προσωπικού κατάλληλα καταρτισμένου σε πρώτες βοήθειες για την ασφάλεια των παιδιών. Βοηθώντας κι ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της υγιεινής ζωής στους νέους, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από τους σύγχρονους και γρήγορους ρυθμούς ζωής που αυξάνουν το άγχος των ανθρώπων καθημερινά.

Περισσότερα