ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

BLOG

"30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016”

Η παράδοση συνεχίζεται!

Η οικογένεια των φροντιστηρίων Ηλιάσκος, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την μόρφωση του μαθητή καθώς και την διάπλαση του, ενεργούν εκπαιδευτικά για μια ακόμη σχολική χρονιά συνεχίζοντας το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και οργανώνουν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου οδοιπορικό στον μαγευτικό Όλυμπο και συγκεκριμένα στο φαράγγι του Εν-ιππέα, μία από τις πλέον πιο όμορφες διαδρομές που υπάρχουν πανευρωπαϊκά, με συνοδούς επαγγελματίες ορειβάτες οδηγούς.

Ο Εν-ιππέας είναι ποταμός της Πιερίας, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. Η ονομασία του ποταμού προέρχεται από κάποια θαλασσινή θεότητα, πατέρα του Πελία και του Νηλέα και συζύγου της Τυρός. Πρόκειται για προσωποποίηση του Ποσειδώνα.

Σύμφωνα με την μυθολογία, στο φαράγγι του Εν-ιππέα κατασπαράχθηκε από τις Μαινάδες ο μουσικός Μορφέας, ενώ στα νερά του λουζόταν η πανέμορφη Λητώ.

Ξεκινώντας από τα Πριόνια (1.100μ) και καταλήγοντας στο Λιτόχωρο (300μ), η διαδρομή πραγματοποιείται δίπλα και πάνω από το ποτάμι με ξύλινα γραφικά γεφυράκια. Πριν καταλήξει στο Λιτόχωρο περνά από τη σπηλιά και την Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου.

Στόχος μας μια μοναδική εμπειρία για τους συνοδοιπόρους, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας καθώς και του ήθους τους.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώστε συμμετοχή στις γραμματείες του φροντιστηρίου.

Θα σας περιμένουμε όλους εκεί γιατί "νους υγιής εν σώματι υγιεί" όπως υποστήριζαν και οι αρχαίοι!

Για περισσότερες πληροφορίες μη ξεχνάτε να μένετε συντονισμένοι στην ομάδα και στη σελίδα του φροντιστηρίου!