ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

BLOG


Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 17:22

Εκδήλωση στο ΕΚΕΤΑ

Written by
Rate this item
(0 votes)
Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της αύξησης της εμπειρίας των μαθητών μας
σχετικά με τις επιστήμες που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν, ο όμιλος των Φροντιστηρίων "ΗΛΙΑΣΚΟΣ" πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΚΕΤΑ που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 οι μαθητές μας της Β ́ λυκείου, του πεδίου Επιστημών Υγείας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών / ΕΚΕΤΑ, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, που εδρεύει στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και σε συνάντηση με τον υπεύθυνο εξωστρέφειας του ΕΚΕΤΑ κ. Κατσιαδάκη Νικόλαο ενημερώθηκαν για τους στόχους και τα επιτεύγματα του κέντρου.

Παράλληλα, συμμετείχαν σε εργαστήρια στον τομέα της Ιατρικής Ακριβείας και της Μοριακής Βιολογίας, χρησιμοποίησαν σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και με την καθοδήγηση του επιστημονικού συνεργάτη του κέντρου, Φυσικού κ. Πασέντζη Κωνσταντίνου προέβησαν σε μοριακή ανάλυση του DNA και σε άλλα πειράματα Γενετικής.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Βιολογικών Επιστημών, σχετικά με θέματα που τους απασχολούν, όσον αφορά τις σπουδές και τις επαγγελματικές προοπτικές των επαγγελμάτων Υγείας.
Read 338 times Last modified on Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 16:19